Unde va vedeti peste 5 ani?

Cea mai „frumoasa” intrebare sablon in HR.

O intalnesti pe schema de cv dar si la multe interviuri.

Greu de raspuns la ea. Am citit o multitudine de raspunsuri. Unele care m-au amuzat sincer, altele care m-au oripilat si unele care m-au determinat sa trec cv-ul pe lista scurta.

Stiu ca intrebarea este stupida. Cred ca niciun om cu picioarele bine infipte in realitatea de zi cu zi nu se poate proiecta, realist vorbind, atat de mult in viitor. Cel mai tare raspuns citit intr-un CV, in ultima vreme a fost „IN VIATA!”. Chiar m-a distrat, insa nu m-a determinat sa chem omul la interviu, pentru ca a raspuns la toate intrebarile in doi peri, iar asta nu este ceva ce vrei sa faci.

Sfatul meu cel mai sincer este SA NU RASPUNZI DELOC la astfel de intrebari. La interviu despre ce mai vorbesti? Daca raspunzi ca te vezi pe o plaja in Hawaii, cu destui bani in cont incat sa nu mai trebuiasca sa muncesti vreodata – se va gandi „Il am in fata pe viitorul Bill Gates sau Mark Zuckenberg”? Putin probabil … Cel mai probabil recruiterul o sa creada ca esti mistocar, lenes si putin impertinent. Putini recruiteri inteleg ca de fapt asta isi doresc si ei, deep down. CV-ul este totusi cartea ta de vizita, si ar trebui pastrata linia profesionala.

Asa ca cel mai bine este sa nu raspunzi in CV la intrebare.

Scopul acestei intrebari este sa descopere daca persoana in cauza si-a facut vreun plan de cariera, are ceva ambitii in viata, etc ….

Daca un recruiter iti adreseaza aceasta intrebare, spune-i omului din fata ta ce vrea sa auda: Ca in 5 ani vrei sa fii un pic mai sus decat esti acum (ierarhic vorbind), un pic mai potent din punct de vedere financiar (sau cu putere de cumparare mai mare :D), un pic mai … „cu mot” decat esti in prezent.

Asa ca nu raspunde ca te vezi Director cand tu esti un prapadit de absolvent cu coatele tocite pe bancile facultatii. Nu raspunde ca te vezi PATRON, ca atunci intrebarea / concluzia logica ar fi „WHY WAIT? START NOW!”.

Si va doresc tuturor ca in 5 ani sa ajungeti Directori ai propriei companii, cu conturi mari in banca si cu laptopul pe masuta de langa sezlongul de sub umbreluta de pe plaja din Hawaii!

Imagine

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s