3 CALITATI – 3 DEFECTE

Desi rubrica asta apare si in anumite formate de cv online, sa fii constient ca si la interviu acest aspect va fi atins, intr-o forma mai mult sau mai putin cosmetizata de expresii precum “puncte forte”/”puncte slabe”, “aspecte ce necesita imbunatatire”/”aspecte unde excelezi”, etc. Trecand peste partea semantica si, realist vorbind, tot asta trebuie spus: 3 calitati si 3 defecte.

Daca la calitati cam toata lumea se descurca, mai mult sau mai putin onorabil, la defecte … e alta chestiune … Si e de inteles!

Intervievatorul te vede (sau ar trebui sa te vada) prin prisma proiectului la care lucreaza si, daca stie ce face, stie si cum sa afle informatia respectiva de la tine. Asa ca mai bine incearca sa iti raspunzi realist – in primul rand tie – la intrebarea respectiva.

In functie de jobul pe care il doresti, sunt anumite calitati care pot fi percepute ca puncte slabe si viceversa asa ca … totul tine de prezentare.

Nu o sa insist pe punctele tari – alege-le pe cele care crezi ca te reprezinta cel mai bine in relatie cu jobul pe care ti-l doresti, si fii pregatit sa raspunzi si la cerinte de genul: “Da-mi un exemplu concret, din activitatea ta profesionala recenta, in care ai dat dovada de “creativitate / responsabilitate / implicare / memorie excelenta / organizare / bune rezultate in conditii de stress / management skills / gandire analitica” sau ce altceva ai mai scris tu acolo.

Trecand la punctele slabe … si nu-mi spune ca nu ai puncte slabe :) … come on … chiar si Superman era sensibil la Kriptonita.
Ori mergi pe varianta funny: eu de exemplu dimineata la prima ora NU FUNCTIONEZ. Sclipirea de inteligenta imi apare intr-un singur ochi abia dupa o cafea si se instaleaza si in celalalt cand ajung la jumatatea celei de-a doua. Asa ca poti sa spui simplu “I’m not a morning person!”

Daca mergi pe defecte care “dau bine” spune ca esti workhoolic, competitiv, uneori prea perseverent si esti perceput ca usor agresiv (in business), motivat de echipa, esti control freak atunci cand lucrezi pe proiecte importante, si altele pe linia asta.

Si cum astfel de chestiuni sensibile sunt greu de gestionat, pune si tu pe hartie ideile pe care le ai, si selecteaza cele trei atribute + si – care te reprezinta.

 

Good Luck in your JOBHUNTING!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s