Toata lumea se pricepe la HR si FOTBAL!

Toata lumea se pricepe la HR si FOTBAL!

 

“Toata lumea se pricepe la HR si FOTBAL!” mi-a spus zilele trecute o doamna. O persoana inteligenta, cu studii, cu pozitie buna intr-o companie misto – care, practic, mi-a oferit pe tava perceptia pe care o are multa lume despre HR (cu referire in principal la recrutare). Replica mea a fost “Eu nu ma pricep la Fotbal!” insa …

Zilele astea imi caut om. Om de HR pentru departamentul meu. Si iar ma joc de-a “rasul / plansul”. Si … dupa ce am vazut cateva zeci de CV-uri am inteles de ce mi-a spus doamna vorba memorabila “Toata lumea se pricepe la HR … “

Perle din CV-uri de oameni de HR, cu experienta pe recrutare si administrare personal

2. Unde va vedeti peste 5 ani?

Lucrand intr-o companie multinationala pe HR  – ok, deci vrea HR la nivel inalt

3. Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?

Sa fiu moderator la un post tv cunoscut – Uite ca nu mai vrea HR, vrea televiziune !

4. Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?

Recrutar, inspector resurse umane – … eu de RECRUTAR nu am auzit. Poate sa fie o greseala de tipar, insa …

5. Descrieti compania ideala in care ati dori sa lucrati?

O companie multinationala cu oameni si colegi profesionalisti –  oamenii vor fi cu adevarat profesionisti … colegii vor fi profesionisti doar dupa ce vor dovedi ca sunt oameni :) ))))))))))) Sunt rea, nu?!

Incheiat citatul.

 

Am intalnit in 2 cv-uri diferite (si mai trebuie sa ma uit la inca vreo 100) folosit cuvantul RENUMERATIE. Am zis ca poate m-am prostit eu si m-am uitat in DEX … NU EXISTA ACEST CUVANT.  

Dragii mei, daca nu cunoasteti exact un cuvant, nu il folositi! Daca vreti totusi sa fiti mai elevati in exprimare … exista Google Search! DEX Online si asa mai departe …

Iata si o domnisoara, care … pe langa gravele probleme legate de topica si coerenta, mai are si o afinitate exagerata fata de semnul exclamarii !!! Read and cry! No comment this time!!! Este pur si simplu COPY PASTE!!!

“Alte cunostinte, aptitudini sau observatii relevante pentru CVul tau:

Ma adapte usor conditiilor si invat foarte repede tot ce ar trebui sa fac la locul meu de munca, persoana organizata, riguroasa, tenace, ordonata, perseverenta, convigatoare, usurinta in comunicare si in intelegere, rezistenta la stres, prezenta agreabila, plina de atitudine si bun organizator!!!

 

1. Care este cea mai mare realizare profesionala de pana acum?

Toata activitatea mea profesionala pana in momentul de fata consider ca este o mare realizare!

2. Care este cel mai mare esec profesional de pana acum?

Nu consider ca ma avut vreun esec profesional demn de luat in considerare.Regret doar ca nu am avut o experienta profesionala mai bogata pana in prezent si ca nu am avut oportunitatea de a-mi evidentia cu adevarat abilitatile!!!

3. Unde va vedeti peste 5 ani?

Cu o cariera mai aprofunadata!

4. Care este cel mai mare vis pe care-l aveti? Care este idealul dumneavoastra in cariera?

Un loc de munca sigur,unde angajatii sa fie tratati ca atare iar forta de munca sa fie atat mai bine folosita cat si platita,iar munca depusa sa nu iti umbreasca viata de familie sau personala si sa iti asigure un trai decent!

5. Care este jobul care credeti ca vi s-ar potrivi cel mai bine?

Administrare,relatii publice, in general tot ce presupune contactul cu oamenii si administrarea bunurilor materiale si banesti atat practic cat si in acte.

6. Descrieti compania ideala in care ati dori sa lucrati?

O companie sau institutie in care rapotul ,,prestarea munca – plata salariul” sa fie respectat si sa ai posibilitatea de a putea avansa daca iti doresti si te ati putea pune in valoare calitatile!

7. Care este departamentul in care doriti sa lucrati ( aveti dreptul la o singura alegere )? Explicati de ce credeti ca sunteti potrivit si de ce ati facut aceasta alegere!

Resurse umane,ma caracterizeaza si imi place acest gen de munca si deoarece cred ca am abilitati in lucrul cu oamenii, capacitate de comunicare si adaptare oricarui tip de personalitate!!!

8. Detaliati personalitatea dumneavoastra ( hobbyuri, aspiratii, ce va motiveaza, stil de viata si lucru, etc ).

Hobby-uri:muzica, decoratiunile, calatoriile, cultura si arta indiana si egipteana, sportul;
Motivatie: satisfactia lucrului implinit, lucrului bine dus la capat, si mai ales satisfactia de a sti ca prin munca mea a fost utila firmei/companiei in care lucrez sau am reusit sa realizez ceva direct sau indirect pentru societate.
Personalitate: sociabila, comunicativa, adaptabila, pot sa aplanez un conflict, loiala, bun organizator, ordonata(extrem), bun administrator,pozitiva,dinamica,ma adaptez usor conditiilor de munca,doresc sa am o casa a mea pe munca mea si sa devin o fire independenta,persoana ambitioasa,dinamica,serioasa,calculata si perseverenta
Defect: ordonata extrem

Avand in fata exemplele de mai sus (si mai sunt si altele, dar am vrut sa pastrez articolul scurt) cum sa nu-i dau dreptate doamnei? Se pare ca … “Toata lumea se pricepe la HR si FOTBAL!”

Si m-am folosit de FOTBAL numai pentru a-mi atrage cititoriiiiiiiiiii !!! Uite ca invat si SEO :)))))))))

Reclame

3 gânduri despre &8222;Toata lumea se pricepe la HR si FOTBAL!&8221;

  1. Am ras si azi… Cum de n-am stiut eu ca angajati? Doamne, le dadeam clasa tuturor!!! Defectul meu e ca sunt modesta (extrem), dar altfel sunt o profesionALista desavarsita, nu am pretentii de reNUmeratie mare si, in plus, tin cu Steaua. :)) Ce zici, sunt de luat in considerare (sau, cum mai „zice” unii cand nu e cazul, consideratie)?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s